Winnen in de loterij

Geplaatst door

Afgelopen zondag belde onze buurvrouw. Onze buurvrouw is 86 en woont alleen, ze loopt wel met een rollator maar dat is meer omdat ze bang is om te vallen. Dat vallen is al vaker gebeurt en dan belde ze op dat ze in huis of tuin lag en dan mochten we haar weer oprapen. Ze is zelfs een keer s’ nachts uit bed gevallen omdat ze een nieuw matras had. Haar oude matras die nacht direct weer in haar bed gelegd. 

Afijn wij zijn blij met haar. Ik heb liever 10 van deze buurvrouwen, waar je containers voor aan de weg zet of pakketjes naar het postkantoor moet brengen en haar dan af en toe moet oprapen, dan 1 buur die een hoop kabaal heeft, schreeuwende kids, constante controle en/of gezeur. Waar je vragen van krijgt als je even buiten bent; ‘waar waren jullie gister heen?’ en ‘Was je vriend vandaag alweer vrij?’ Dat soort dingen. 

Camera’s

Goed terug naar afgelopen zondag, ze zei aan de telefoon dat ze koffer 25 heeft en dat ze de Postcode loterij aan het kijken was en dat Winston zo aan de deur kwam. Het was wat warrig door haar enthousiasme maar ze vroeg of we bij haar kwamen want ze was zenuwachtig en wilde niet alleen zijn als ze de camera’s op haar gezicht zou krijgen. 

Ik er heen. Het was zondag en we hadden die avond niks meer dus ik had lekker me zondagse smoking aangetrokken; joggingoutfit, knot op de kop, make-up loos hoofd en mijn bh ontbrak. Ik bedacht me nog of ik iets fatsoenlijk toonbaars van mezelf moest maken maar had mijn twijfels of mijn buurvrouw het wel goed had dus ik dacht, ik gok het er op. 

Toch maar omkleden?

Ze was super zenuwachtig en was de woonkamer en gang aan het opruimen. Ik vroeg haar hoe ze er bij kwam en ze gaf aan dat ze koffer 25 per mail toegewezen had gekregen. “Tijdens de show wordt bekend gemaakt welk koffernummer het bedrag van de finalist in de studio gaat winnen en dat is dus 25 dus Winston komt zo”, zegt ze. Goed ik heb haar toch even rustig voorbereid dat het wel eens niet zo kon zijn. Ik heb haar geprobeerd uit te leggen dat het de Postcode loterij is dus dat het ook nog om de postcode gaat. Ze begreep me niet en ik ben bij haar gebleven en we hebben samen het programma verder gekeken. Tijdens het kijken gingen er allerlei gedachtes door me heen. Toch maar even iets anders aantrekken? Ik duik wel weg als de camera’s komen. Nee ze heeft het niet goed, er gaat helemaal niemand komen. 

Opzeggen

Uiteindelijk kwam Winston in beeld.  De straat waar hij in stond herkende ik niet. Mijn buurvrouw was zo zenuwachtig dat ze weer even weggelopen was. Ik riep dat Winston in beeld was maar dat hij niet in onze straat was. Mijn buurvrouw was in shock. “Echt waar? Hoe kan dat nou? Is hij niet hier? Ik ga morgen direct me lot opzeggen”. Ze snapte er helemaal niks van en ik heb het haar nog een keer of wat uitgelegd. Toen ze uiteindelijk haar laatste vriendin gebeld had om te vertellen dat ze toch niks gewonnen had toen begon bij haar het lampje te branden hoe het werkt met de POSTCODE loterij. 

Ik ben nog even bij haar gebleven om haar ‘op te rapen’ van deze teleurstelling. Toen ze weer wat rustiger was ben ik met mijn joggingoutfit weer lekker thuis op de bank gekropen. Op naar het volgende telefoontje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *