Menorca, verrassend en dichtbij

Geplaatst door

Je horizon verbreden, andere landen ervaren en vooral genieten. Grow as you Go gaat ook op reis. In eerste instantie omdat vakantie in een ander land gewoon heerlijk is. Je bent echt weg en op vakantie, maar ook omdat het je doet groeien, alles is nieuw, bijzonder, je ontdekt de meest mooie plekjes en het geeft je energie en inspiratie.

Buggy-eiland

We wilden graag op vakantie in Europa, een strandvakantie en het liefst een plek waar we beiden nog niet eerder geweest waren. Ibiza leek ons duur en druk, Mallorca was ik al eens geweest en Menorca werd omschreven als het buggy-eiland. Tja als je geen kids hebt is dat natuurlijk wel even slikken. Gelukkig las ik verder en bleek dat je dat aspect vooral alleen in het vliegtuig er naartoe ervaart maar op het eiland zijn die buggy’s prima te omzeilen. In combinatie met de prachtige foto’s en omschrijvingen die ik voorbij zag komen dacht ik waarom niet. Plus het feit dat wij in september gingen en niet in het hoogseizoen.

In het vliegtuig waren inderdaad een aantal kids, met name baby’s. Het viel ons eigenlijk enorm mee en inderdaad op het eiland zijn ze haast niet terug te vinden. Maar het allerbelangrijkste is dat Menorca echt prachtig is. Een overzichtelijk eiland met prachtige stranden en dorpen. Voor de meest mooie stranden moet je wel een eindje lopen als je eenmaal met de auto in de buurt bent gekomen maar dat vinden wij geen probleem. 

Fiat 500

Dit was de eerste keer dat we een huurauto hadden en wat een genot. Je bent heel vrij om te gaan en staan waar je wilt en je ziet enorm veel. We hadden geluk met het huren, ons autootje bleek een Fiat 500. Het was wel even proppen met de koffers maar het Fiatje bracht ons, inclusief koffers, van de ene kant naar de andere kant van het eiland. 

Wij verbleven in Cala N Bosch, een gezellig kustplaatsje in het zuidwesten. De hoofdreden voor het verblijf in dit dorp was het leuke centrum. Een haven in een ronding waar je een boulevard hebt met allemaal restaurantjes en barretjes. Ons appartement op Pueblo Menorquin was helemaal fijn. Simpel en netjes en een mooi groot zwembad op het parkje voor een heerlijke duik na een dagje strandjes en dorpjes bezoeken.

Klauteren en klimmen

Met onze Fiat hebben we verschillende dorpjes en strandjes bezocht. Menorca heeft onwijs veel leuke strandjes. Vaak liggen ze best ver van de verharde weg af. Je komt vervolgens op een onverharde weg met veel bochten, stenen, bomen en smalle stukken. Uiteindelijk bereik je een parkeerplaats maar dan ben je er vaak nog niet. Je moet ook nog even een stukje lopen, soms zelfs klauteren en klimmen. Dat maakt Menorca heel avontuurlijk en wat ons betreft heel leuk want je wordt na een hele hike-onderneming beloond met een prachtig strand, blauw water en een heerlijke vibe. 

De stranden zijn prachtig

Mooiste stranden

Wat ons betreft zijn Cala Mitjana, Cala en Porter, Cala Algaiarens, Cala des Talaier de mooiste strandjes qua zand, blauw water en omgeving. Daarnaast vonden wij Platja de Binimel en Platja de Cavalleria ook heel gaaf om te zien. Het zand en de rotsen zijn tegen het rode aan en er is meer rots en minder boom.

De meeste strandjes hebben door de afstand geen eetgelegenheid dus zelf een koeltasje met eten en drinken mee is een must. Sowieso moet je zorgen dat je altijd water mee hebt en wat suikers. 

Overal deze uitzichten langs de kust

Fortaleza de la Mola de Isabel II

Naast strandjes hebben we ook wat dorpjes en een oud fort bezocht. Als je van oud, verlaten en uitgestrekt houdt dan moet je ook even een bezoekje aan Fortaleza de la Mola de Isabel II brengen. Een oud fort waar je nog veel originele onderdelen kunt bekijken. Het is immens groot, er staan heel veel oude gebouwen en er staan mega kanonnen. Hier mag je gerust een ochtend of middag voor uit trekken.

Wij vonden Menorca prachtig. Sommige strandjes lijken zo uit de catalogus van ver-weg-bestemmingen. Je kan dus lekker dichtbij ook dit prachtige blauwe water vinden.

Ben jij wel eens op Menorca geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *