Doe wat je leuk vindt, geef het topprioriteit!

Geplaatst door

Soms ben je zo enorm verblind door alle acties en rompslomp dat je alleen maar bezig bent met geneuzel en gezeur. Je gevoel is niet lekker want je komt niet verder en je snapt niet waar het nu aan ligt. Je bent gewoon verblind en hebt even een eye-opener nodig.

Terugveren

Afgelopen week had ik die eye-opener dankzij mijn coach. Je moet tijd inbouwen voor jezelf. Voor de dingen die jij leuk vindt om te doen. Gewoon plannen want anders komt het er niet van en blijf je met dat nare gevoel zitten. Dat nare gevoel van; er is zoveel te doen en ik kom er gewoon niet aan toe. Nee, je geeft de verkeerde zaken prioriteit. Zaken die energie kosten terwijl je juist ook zaken prioriteit moet geven die je energie geven. Als jij uitgerekt rondloopt en jezelf niet de kans geeft om terug te veren dan knapt dat draadje. En zie het dan maar weer eens te repareren. 

Ballen hoog houden

Het is zo raar hoe verblind je kan zijn, je ziet het gewoon even niet. Ik ben toch immers druk bezig om alle ballen hoog te houden, om alle zaken te regelen zowel privé als op mijn werk. Dat is wat er van mij wordt verwacht. Ja door anderen wordt er heel veel van je verwacht. We hebben geleerd ons altijd maar aan te passen en te doen wat er verwacht wordt. Maar we hebben helaas niet geleerd hoe we voor onszelf kunnen zorgen. 

Verblind

Na mijn eye-opener word ik middels verschillende kanalen er nog eens goed op gewezen. Ik open Instagram en zie het voorbij komen op een account dat ik volg. Ik open mijn mailbox en heb 2 nieuwsbrieven waarin dit ook nog eens dubbel en dwars wordt aangegeven. Apart hoe ik zo verblind was en het niet zag. 

Maandag

Het is vandaag maandag en ik heb afgelopen weekend meer tijd gemaakt voor mezelf. Ik heb dingen gedaan die ik leuk vind. Als ik mijn gevoel vergelijk met vorige week maandag dan is het een wereld van verschil. Vorige week kon mij de dag niet snel genoeg voorbij gaan, vandaag mag hij heel lang duren. 

Geef jij jezelf prioriteit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *