Discipline, volharding en actie

Geplaatst door

2019 stond in het teken van loskomen van oude denkpatronen. Verstikkende en verlammende denkpatronen. In de jaren voor 2019 heb ik geprobeerd veel inspiratie te vinden om te komen tot actie. 2019 legde me aan de ene kant lam maar aan de andere kant bleef ik doorgaan. Ik bleef doorgaan omdat ik de stille hoop had dat alles anders zou worden. Nu ik terug kijk kan ik maar 1 conclusie hebben. Ik ben sterker, flexibeler en veerkrachtiger dan ik ooit had gedacht. 

Ik heb ontdekt dat ik enorm gegroeid ben en dat ik daar enorm van geniet. Dat doe ik op mijn eigen tempo en ik vertrouw steeds meer op mijn intuïtie. Ik heb stappen gezet het afgelopen jaar die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Nu wil ik verder groeien. Dat is wat ik wil. Daar zit de kick. Daar zit de passie. Verder groeien. Groeien in kennis, kracht, doorzettingsvermogen, volharding. Liefde voor mezelf. Groeien in liefde voor iedereen om me heen. Over de muur heen groeien waar ik me al die jaren achter heb verscholen. Uit de schaduw.

Nieuwe kansen

Raar dat je met een nieuw jaar dan toch de behoefte hebt om te kijken waar je staat. Terwijl je dit eigenlijk best vaker in het jaar zou mogen doen want het geeft veel helderheid en geeft je elke keer weer soort van nieuwe kansen. Ik heb de kerstvakantie gebruikt om bij te komen, te relaxen, te wandelen, simpelweg te niksen en om boeken die ik al eens gelezen had weer te herlezen. Voor mezelf heb ik een heerlijk plekje gecreëerd voor de kachel en het werkt enorm goed. Ik was nooit een held in lezen, snel afgeleid, snel moe maar ik heb zowaar 4 boeken herlezen en ik zal ze binnenkort hier delen.

Nu ik de boeken herlezen heb (ik had er een aantal minstens 1 of 2 jaar niet meer van binnen gezien) zie ik dat ik uit elk boek de afgelopen jaren een paar zaken heb opgepakt en dat in werking heb gezet. De zaken die echt werk aan de winkel konden gebruiken. Vooral mijn onzekerheid zat mij enorm in de weg. 

Naar aanleiding van het destijds lezen van die boeken ben ik een coach gaan zoeken en quotes met daarbij de achterliggende betekenis uit die boeken hebben de afgelopen jaren hun werk gedaan in mijn gedachten. Ik ben veel zekerder geworden, doe veel meer dingen die ik eerder niet durfde en het gaat me allemaal wat gemakkelijker af. Het kost me wat minder moeite. 

Doelen stellen en halen

Bij het lezen van de boeken vielen me dus een paar jaar terug vooral de tips rondom zekerheid en zelfvertrouwen op. Nu ik dat zelfvertrouwen veel meer heb vallen me nu veel meer de tips op wat je nodig hebt om je doelen te stellen en te halen. Want ik weet nu dat ik sterk ben en dat als je iets wil en je gaat ervoor dat het kan. Ik durfde nooit echt doelen te stellen en buiten mijn comfortzone te gaan. Dit komt, weet ik nu, door een stukje conditionering en opvoeding en daarmee gedachten in mijn hoofd die ik voor waarheid aannam. Nu heb ik voor mezelf doelen gesteld en ik kan ze halen dat weet ik maar daar is nog wel wat werk aan de winkel. 

Discipline, volharding en actie is er nodig.

Dat is wel een dingetje bij mij. Op zich ben ik echt een aanpakker maar dan vooral overdag en met name de dingen die ik leuk vind. Als ik thuis kom na een dag werken denk ik alleen maar; ik heb geen zin. Ow bah moet dit, moet dat, geen zin. Met het resultaat dat ik op de bank lig en er niks uit mijn handen komt en dan baal je en baal je van jezelf en van het balen en denk je fuck-it ik doe ook niks meer vandaag. Heeft toch geen zin. Die mindset wil ik gaan aanpakken. Die gedachten wil ik omdraaien. Ik wil die mindset gaan inzetten om op alle vlakken te groeien.

Hoe zorg jij er voor dat je toch die dingen doet die jeje hebt voorgenomen maar toch wat moeite kosten om er aan te beginnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *